A 3 leghasznosabb esküvő ajándék

A 3 leghasznosabb esküvő ajándék

Mindenki, akit meghívnak egy esküvőre, személyre szabott, hasznos és emlékezetes ajándékot szeretne adni az ifjú párnak. Főleg akkor igaz ez, ha közeli és fontos hozzátartozóról van szó. Vannak azonban olyan párok is, akiket nem ismerünk annyira jól, hogy ismerjük a vágyaikat, így viszonylag nehéz az ajándékozás. Ilyenkor valami általános, de hasznos esküvői ajándék választása a legkézenfekvőbb.

Korábban már írtunk róla, hogy hogyan változtak a nászajándékok az idő előrehaladtával, most nézzük, mi az a három legáltalánosabb esküvői ajándék, amivel nem nagyon lőhetünk mellé.

Melyek lehetnek a leghasznosabb ajándékok egy esküvőre?

Nincs kőbe vésett szabály a nászajándék értékét illetően. Hogy mekkora összeget vagy milyen jellegű nászajándékot illik adni, az sok mindentől függ. Előfordulhat a legkönnyebb eset amikor a jegyespár kitér arra a meghívójában, hogy milyen ajándékokat látnának szívesen, milyen közös céljuk van. Amikor ez az ötlet nincs feldobva, akkor marad a pénz, mint a legáltalánosabb nászajándék.

1.   Pénz

A pénzt nem tartjuk a legmegfelelőbb ajándéknak, de nászajándék esetében ennek pont az ellenkezője igaz. Akár közeli, akár távoli rokonról vagy ismerősről van szó, akit nem ismerünk annyira, a pénz remek megoldás lehet, ráadásul pénzt adni ötletesen is lehet.

Mennyi legyen az az összeg amennyit adni szoktak?

Az az íratlan szabály, hogy a minimum összeg a személyenkénti ellátás összege kell legyen, plusz a friss házaspárnak juttatandó összeg, ami alapvetően 10-40 ezer Ft fejenként, amivel érdemes számolni.

Mi mást adhatunk még?

2.   Esküvői ajándéktárgy

Ha nincs arra utalás, hogy mit szeretnének, akkor az ajándéktárgy is tökéletes lehet. Ugyan ez a megoldás nagyobb fejtörést fog okozni, főként, hogy ehhez azonban közeli ismeretség szükséges. Ha ez nincs meg, akkor információt kell gyűjteni az ifjú párról és szokásaikról a közeli hozzátartozókon keresztül. Vannak azonban olyan ajándékok, amelyeknek mindenki örül, mint például az otthoni kellékek.

Minőségi nyári paplanok választéka megtalálható akár egy ágyneműshop webáruházban, ahol egy és kétszemélyes, dupla nyári paplanok közül válogathatunk. Ezekkel sosem tudunk mellélőni.

3.   Élmények ajándékozása

A pénz és az ajándéktárgyak nem rosszabbak, mint az élmények, ajándékozás szempontjából, ám az biztos, hogy emlékezetesség szempontjából az élmények számítanak a legjobb nászajándéknak. Azt is figyelembe kell venni, hogy ehhez a fajta ajándékhoz is szükség van a pár közeli ismeretségére, hogy tudjuk mi az, aminek örülnének.

Élményt akkor érdemes ajándékozni ha igazán maradandó és emlékezetes ajándékkal szeretnénk előrukkolni, valamint a pár jobban kedveli a termékeknél az élménygazdag kalandokat, utazásokat, hétvégi kiruccanásokat vagy egy jó kirándulást. Valamint ismerjük őket annyira, hogy bátran választhatunk élményt számukra.

Nászajándékot vásárolni nem egyszerű dolog, még akkor sem ha ismerjük a házasulandókat, hát még akkor milyen nehéz ha nem. Mindenképpen jó ötlet pénzt ajándékozni, hiszen biztosan van közös tervük az új életük elején, de szükség esetén  akár ajándéktárgyat is ajándékozhatunk, ha tudjuk, mire van szükségük. De a legemlékezetesebb ajándék egy élmény lehet, aminek biztosan örülni fognak.

Szólj hozzá te is!