Hogyan válasszak eljegyzési gyűrűt?

Hogyan válasszak eljegyzési gyűrűt?

Ha úgy döntesz, hogy meg akarod kérni valakinek a kezét, az az egyik legizgalmasabb dolog, amit átélhetsz. Ha már eldöntötted, ideje kitalálni, hogyan vásárolj eljegyzési gyűrűt.

Ha fontos vásárlásokról van szó, az eljegyzési gyűrű megvásárlása elég magasan a ranglétrán van. Bár hihetetlenül izgalmas, nagy felelősséggel jár, és rengeteg megfontolandó dologgal. Ha ezt kombináljuk a stresszel, amit a tényleges lánykérés megtervezése okoz, nem hibáztatunk, ha egy kicsit idegesnek érzed magad.

A magabiztosság a kulcs ebben a folyamatban, ezért itt van a végső útmutató arról, hogyan vásárolj eljegyzési gyűrűt, amely mindent tartalmaz a partner gyűrűméretének megállapításától kezdve a gyémánt kiválasztásáig.

Azok, akik eljegyzési gyűrűt keresnek a különböző csiszolásokról, formákról, foglalatokról és fémekről is tájékozódni kell, mielőtt meghozzák a nagy döntést.

Eljegyzési gyűrű kiválasztásához tippek

Húzz határt az árral kapcsolatban

A sok eljegyzési gyűrűvásárlási tipp közül talán hallottad már azt a tanácsot, hogy a fizetésed két-három havi összegét költse eljegyzési gyűrűre. Talán olvastál már olyan eljegyzési gyűrű árkalauzokat is, amelyek nagyon magas becsléseket adnak arra vonatkozóan, hogy mennyibe kerüljön egy „jó” eljegyzési gyűrű.

Úgy gondoljuk, hogy nem kellene bizonyos „szabályokat” követni, mivel az eljegyzési gyűrűkkel és árakkal kapcsolatos szabályok többsége a gyémántforgalmazók és -eladók által kitalált trükk. Ehelyett inkább a Te pénzügyi helyzetedet és a menyasszony különleges kívánságait figyelembe véve kell meghatározni a költségvetést.

A házasságkötés és a közös élet megkezdése költséges folyamat lehet. Ha olyan eljegyzési gyűrűt vásárolsz, amelyet megengedhetsz magadnak, ahelyett, hogy régi, elavult „szabályokat” követnél, csökkentheted a pénzügyi stresszt és a szorongást. A hangsúly ehelyett a partnerre és az izgalomra fog összpontosulni, hogy összeházasodhatsz életed szerelmével.

Milyen stílusú legyen a gyűrű?

A második lépés egy olyan gyűrű megalkotásában, amelyet a partnered szeretni fog, az ő egyéni stílusának figyelembe vétele.

Nézd meg a többi ékszerét. A darabok többnyire fehér aranyból vagy sárga aranyból készültek? A vintage darabokat vagy a modern designt kedveli?

Ruházatát és kiegészítőit is átnézheted, hogy betekintést nyerj stílusába. Amit visel, az támpontokat adhat arra vonatkozóan, hogy milyen típusú gyűrűt szeretne. Ha például a virágos, vintage ruhák felé vonzódik, fontold meg a díszes halo eljegyzési gyűrűket. Ha a stílusa éles és elegáns, próbáljon ki egy fazettált platina gyűrűt. 

Támaszkodj a legközelebb álló emberekre: legjobb barátnőre, nővérre, unokatestvérre, bárkire. Lehet, hogy a párod már megosztotta velük a vágyait vagy preferenciáit. Megkérhetsz egy barátot is, hogy nézzen végig vele gyűrűstílusokat.

Házaspár, ékszerek

A forma is meghatározó

A gyűrű tervezésénél az egyik első lépés a gyémánt formájának kiválasztása. Az alak kiválasztásánál a fő szempont a személyes preferencia. A gyönyörű szív alakú gyűrűktől kezdve, egészen az ovális stílusokig, minden személyiségnek van megfelelő forma.

Néhányan a klasszikus megjelenést részesítik előnyben. Mások valami egyedibbet kedvelnek, mint a körte alakú gyűrű.

Eljegyzési gyűrű vásárlása online

Az eljegyzési gyűrűk vásárlása webáruházból és egy fizikai boltból is megoldható. Vannak, akik jobban szeretnek személyesen kapcsolatba lépni egy eladóval, amit egy üzletben történő vásárláskor megtehetnek. Az online kiskereskedőn keresztül történő vásárlásnak azonban megvannak a maga előnyei, többek között a megtakarítás, ami elég sok pénzt jelenthet, és a vásárlás élménye.

Az online kiskereskedők 30-50 százalékot is megtakaríthatnak a hagyományos kiskereskedők áraihoz képest.

Az online kiskereskedők óriási választéka segíthet abban, hogy pontosan azt találd meg, amit szeretnél, és a költségvetésen belül maradj.

Az online vásárlás lehetővé teszi, hogy Te legyél a vezetőülésben, időt szánhatsz arra, hogy tájékozódj a gyémántvásárlási lehetőségekről. Elkerülheted, hogy megbízott értékesítési munkatársak győzködjenek, és ehelyett biztos lehetsz abban, hogy a Te döntésed a megfelelő a számára.

Az eljegyzési gyűrű kiválasztásához itt találsz további tippeket: 8+1 tipp az eljegyzési gyűrű kiválasztásához >>

Szólj hozzá te is!