Esküvői fotó – Budapest

Esküvői fotó – Budapest

Esküvői fotó – Budapest

Esküvői fotó - Budapest - esküvői fotózás

Esküvői fotó – Budapest – Lánchíd – fotó: Bell Studio

Budapest gyönyörű város, bámulatos régi épületekkel, rejtett kis utcákkal, kertekkel. De vajon ez a gyönyörű város milyen akadályokat tud eléd gördíteni ha itt szeretnéd esküvődet megörökíteni?

Gondold végig a mindennapos pesti élet „szépségeit”, mint például a beduguló forgalom, lehetetlen és/vagy vagyonba kerülő parkolás, hogy a kutyás gazdik által ott felejtett csomagocskákról már ne is beszéljünk.

Vagy más. Szépséges háttér, még fák is akadnak körülötte: a Szépművészeti Múzeum. ( Amúgy) tökéletesen sikerült esküvői képed hátterében bájos japán turisták mosolyognak. A barátságosabbja integet is. Természetesen ők is lelkesen megörökítik életed nagy pillanatát. A gondok azonban nem leküzdhetlenek, és a problémák sem megoldhatatlanok.  Nézzük mi kell ahhoz , hogy mégis olyan jó képek szülessenek, mint például ez:

Adj időt magadnak, fotósodnak!

Ez az első jó tanács mindjárt több szinten is igaz. Adj időt magadnak amikor fotóst választasz. Ha már megnézted a weboldalát és úgy döntöttél, hogy felkeresed, szánj időt arra, hogy „bemutatod” magad neki. Hagyd, hogy megismerjen egy kicsit. Beszélgessetek arról, hogy mit szeretsz, mit csinálsz szabadidődben, hogy átjöjjön a személyiséged, stílusod, hogy milyen is vagy valójában. Egy jó fotósnál ez magától értetődik. Érdemes akár többször is találkozni, ha a fotós szükségesnek látja. Nyilván, ha nincs időd, azzal nem tud tenni semmit. De gondold át, az esküvői képed jó esetben egy életen át végig kísér. Szóval, ahogy Frankie mondja: Relax! Lazíts, hogy képeid nyugodtak és kisimultak legyenek.A mellékelt kép  a budapesti Gótikus kertben készült a menyasszonyról. Illetve ott készült a fotó sorozat is, amin ő és párja láthatóak. De persze a ruha és a virágcsokor is gyönyörű.

Esküvői fotó - Budapest

Menyasszony Budapesten – Fotó: Bell Studio

Visszatérve első tanácsunkra, szánj időt a fotózásra. Az sem büntetendő, ha a fotózásra nem az esküvő előtt, hanem után kerül sor. A hagyomány és szokás nagy úr, de próbálj meg elszakadni tőle, főleg ha nem szolgálja az érdekeidet. Ma már nem ritkaság, hogy a polgári esküvő akár egy héttel is megelőzi az esküvői buli időpontját.

Kevesebb a stressz, jobbak a képek. Nincs rohanás. Arról nem is beszélve, hogy mennyire tudsz nyugodtan mosolyogni, önmagad lenni vagy éppen önfeledt, miközben percenként az órádat lesed, és arra gondolsz, hogy le ne késsétek a templomi szertartást.

Válassz akár egy teljesen más napot a fotózásra. Hogy minden flottul menjen. Ne pont akkor takarja el az adott nyári hónap egyetlen felhője a napot, amikor neked mindössze 40 perced maradt életed nagy pillanatának fényképeire, és most még másik helyszínt, beállítást kell keresni.

 

 

 

Esküvői fotó - Budapest - Gótikus kert - Bell Studio

Budapest – Gótikus kert – Fotó : Bell Studio

Romantikus macskakő, ódon épület, árnyas fák és persze az ifjú pár. Még mindig a Gótikus kertben járunk.

Ha már Budapest…

Válassz olyan helyszínt, ami nem feltétlenül turista látványosság is egyben. Nem elviselhetetlen a tömeg a forgalom.Ilyen helyszín a fenti sorozatban már említett Gótikus kert is.

De persze a városban is lehet jó képeket készíteni.Valószínűleg fotósod is tud alternatív helyszíneket javasolni, illetve segíthet olyan napszak kiválasztásában, amikor jobbak a fényviszonyok, kevesebb az ember.

Ha például vidékiek vagytok mindketten, de Budapesten találkoztatok, és szeretnétek ezt képekbe foglalni, arra jó alkalom lehet például egy eljegyzési fotósorozat. Sokkal nyugodtabb, nem kell máshoz alkalmazkodni, tágabb az időkeret, és akkor születhetnek  olyan képek, mint ez  a nagyon klasszikus pesti utcai csókjelenet. Akár csak a filmekben…

esküvői fotó - Budapest - Bell Studio -

Budapest, te csodás… – Fotó: Bell Studio

Gondold át még egyszer, hátha mégsem Budapest.

Budapest környékén rengeteg szép kastély, park van, amelyek remek természetes környezetet nyújthatnak mind fényképezéshez, mind az esküvői partihoz. Ilyen például: Gödöllői Királyi Kastély, Forster Vadászkastély-Bugyi, Martonvásár, vagy egy kicsit messzebb ugyan, de még a tatai Pálma Rendezvényház is nagyszerű helyszín-alternatíva lehet. Erről is írunk  majd, de maradjunk a témánál.

De ha mégis Budapest 🙂

Kicsi  kitérő után vissza Budapesthez.  A most következő kép, nemcsak a budapesti fotózáshoz hozhatja meg a kedvet, de az oldtimer bérléshez is. Itt  felhívnám a figyelmet a Bell Studio fotóinak nagyszerűségére, ez is egyike a fantasztikus képeiknek. A helyszín pedig a Váci út. Ki hinné, hogy ilyen romantikus is tud lenni?

esküvői fotó - Budapest - Bell Studio

Esküvői pár a Váci úton – Fotó: Bell Studio

 

esküvői fotó - Budapest  - Buda

Vajon észrevette valaki, hogy egymás kezét fogjuk? – Fotó: Bell Studio

Majd a nappali fények elhalványodnak, a szürkület erősödik, az ég alja rózsaszínben játszik. Kigyúlnak a város éjszakai fényei, kezdődik az élet az éjszakában, belevaló pároknak.

esküvői fotó - Budapest - Bell Studio

Esküvői pár a Casino Las Vegas előtt – Fotó: Bell Studio

Esküvői fotó - Budapest éjszaka

Az éjszakai Budapest fényei – Fotó: Bell Studio

Aztán persze minden parti a végéhez ér, az ég alja újra rózsaszínre vált, az utcán már az első villamos csörömpölése hallatszik. Jön az utcaseprő kocsi, a korán kelő boltos a redőnyt húzza.

Valami véget ért, valami elkezdődött. . .

 

Linkek : A Bell Studio képeit egy galériában is összegyűjtöttük. Érdemes megnézni nagyban is őket, nagyon szépek : Esküvői fotó – Budapest – Bell Studio

És az utolsó kép, csak stílusosan : Hasta la vista, baby!

Esküvői fotó - Budapest - Bell Studio

Hasta la vista, baby! – Fotó: Bell Studio

 

 

Szólj hozzá te is!