Esküvői meghívó csak Neked – Kristy Rice – a kézzel festett pillanat

Esküvői meghívó csak Neked – Kristy Rice – a kézzel festett pillanat

Kristy Rice – Kreatív és egyedi

Külföldön híres divattervezők kérik fel, hogy dolgozzanak együtt, itthon azonban nem sok mindenkinek mond a név bármit is. Én először egy esküvős blogot olvasgatva jutottam el hozzá. Pontosabban, egy rajzához, amit Claire Pettibone esküvői ruha tervezőnek készített az egyik bemutatójára, illusztrációnak.

Iphone- tartó

iPhone- tartó, design: Kristy Rice

Nagyon tetszett, és azóta is tetszik, gyakorlatilag bármi, amit alkot. Egyedi, egyszerű vagy barokkosan cizellált, de mindenképpen fantasztikus rajzok, festett meghívók vagy éppen telefontartók sorakoznak Kristy Rice neve és csapata mögé. Szóval mi is az amivel a hölgy foglalkozik ? Egyedi kézzel festett meghívók, esküvőre, szülinapra, keresztelőre, első áldozónak, és még sorolhatnám. Megrendelések a világ minden tájáról érkeznek hozzá, a team pedig lelkesen és kreatívan tesz eleget a kéréseknek. Hogyan lehetséges saját igényekre igazított meghívót rendelni a tengerentúlról? Sok telefonos, emailes egyeztetéssel, de alapvetően így történik a dolog, a részleteket  Kristy Rice mondja el.

 

Esküvői meghívó a tengerentúlról

– Mindig azt szoktam mondani, hogy kezdjük egy egyszerű beszélgetéssel. A weboldalunkat úgy terveztük, hogy ötleteket adjon, inspiráljon, és azok akik megkeresnek bennünket, tisztában legyenek azzal, hogy hogyan is mennek nálunk a dolgok, még mielőtt elküldenék az első e-mailt. Arra bátorítunk mindenkit, hogy vegye figyelembe a saját ízlését, stílusát és azt, hogy mit vár az adott dizájntól. Amikor ez már megvan, akkor szeretünk egy telefonkonferenciát tartani, ahol bemutatkozunk, megválaszolunk függőben maradt kérdéseket, és persze szakmai, művészi dolgokról is beszélünk. Az oktatás, tanítás fontos része mindennapi munkánknak. Sokan azok közül, akik megkeresnek minket nem járatosak a képzőművészeti, illusztrációs technikákban és ki kell alakítanunk egy közös nyelvet, amelyet mindkét fél ért. Az első megbeszélésen nagyon sokat kérdezünk, megpróbáljuk meghatározni a kiválasztott színeket, a stílust, a hangulatot. Mindenkinek, aki hozzánk érkezik van egy kép a fejében arról, hogy mit is szeretne, a mi dolgunk, hogy megrajzoljuk azt. A részletek persze a párbeszédek során körvonalazódnak.

Következő lépésként igazi mintákat készítünk az elhangzottak alapján, hogy valami kézzelfoghatót tudjunk nyújtani a pároknak. Ebben a digitális korban nemcsak hogy fontos, de elengedhetetlen, hogy megragadható pillanatokat teremtsünk. Elsősorban művészek vagyunk, a mi varázslatunk ott kezdődik, amikor az ecset megérinti a papírt.

egyedi esküvői meghívó

Kézzel festett esküvői meghívó – Momental Designs

A kezdetek

Hogyan is adja a fejét egy rajztanár vállalkozásra?

Az ötlet szinte magától jött, amikor Kristy a saját esküvői meghívóit tervezte. Észrevette, hogy a kínálat az unalmas katalógus választék és az extrém drága tervezőházak ajánlatai között nem tartalmaz semmiféle, művészit vagy egyedit. Nemcsak hogy meglátta, de meg is ragadta a lehetőséget, és annak immár tizenhárom éve.  Csapata a Momental Designs, akik nélkülözhetetlenek a tökéletes meghívókhoz, ültető kártyákhoz, esküvői menükhöz. Szerintük az esküvők örömteli, de hamar elröppenő alkalmak, amelyek megérdemlik a lehető legjobbat, ha kreatív részletekről van szó. Az egyedi és különleges meghívók igazán emlékezetessé tehetnek esküvőt, szülinapot, üzleti ebédet.

egyedi esküvői meghívó

Kézzel festett esküvői meghívó – Momental Designs

 

A stúdió

Ahol a meghívók születnek az a Momental Designs, gyakorlatilag egy művészeti stúdió. Minden egyes darab kézzel festett, egyedileg méretezett, készített, csipkézett, szalagozott. Mivel minden darab Kristy kezén megy keresztül, a minőség garantált. A Momental Designs meghívói  izgalmas,érdekes alternatívát jelentenek a hagyományos esküvői meghívókkal szemben. Engedd szabadjára a képzeleted, és hagyd hogy Kristy és csapata megvalósítsa azt, amit kitaláltál. Csak az emberi fantázia szabhat határt a lehetőségeknek, az pedig mint tudjuk, határtalan. Legyen a stílusod, egyszerű, klasszikus, modern vagy akár vintage virágos itt minden megoldódik, mesét mond, emlékeket ébreszt és őriz. Ha ahoz van kedved, a saját történeted is megírhatod, a zseniálisan ügyes alkotók pedig képekbe foglalják.

ImageProxy.mvc

 Aki többet, szebbet, mást  szeretne látni, annak csak ajánlani tudom a honlapjukat, illetve ha valakinek nagyon tetszik, mert kreatív és inspiráló nyugodtan iratkozzon fel a hírlevelükre, akkor is ha éppen nem menyasszony és esze ágában sincs valaha is férjhez menni. Érdemes. Ha pedig valakit árak, részletek érdekelnek szintén talál a weboldalukon infót. Nem olcsó, de nem megfizethetetlen. És ha segítségre van szükséged a fordítással, kapcsolattartással írj bátran. Megbeszéljük.

Megpróbáltam az illusztrációt sokszínűre válogatni, de sok szépséges, egyedi ötlet és már megvalósított meghívó vár a Momental Designs honlapján.

És végül a mesébeillő rajzokhoz mesebeli befejezés a Fehér Nyúllal és Alízzal : )

screen_capture_cc618 biztos 3

Szólj hozzá te is!