Esküvői ruha trend 2013 – Esküvő kiállítás Budapest

Esküvői ruha trend 2013 – Esküvő kiállítás Budapest

Az esküvői ruha úgy jó ha időtlen. A nagyon trendi dolgok nem biztos, hogy 20 év múlva is annyira jónak fognak majd tűnni a fényképeket nézegetve. Gondolj csak bele! Szívesen viselnéd mondjuk Diana hercegnő puffos ujjú esküvői ruháját az idén? De vannak dolgok amivel nem lehet melléfogni. Ilyenek a klasszikus sziluettek, csipkék , gyöngyök és persze az örök divat: a vintage. Az idei trend néhány elvetemültebb ruhaszíntől eltekintve igen kedvező  most és mindörökké vonatkozásban.  Nézzük, hogy mik az aktualitások a tavaszi/nyári szezonra, a fényképes illusztrációk a Bonjour esküvői és alkalmi ruha kölcsönző élő bemutatóján készültek a kiállításon. Megpróbáltuk a nemzetközi kifutón látott trendeket párhuzamba állítani a kiállítás darabjaival.

Esküvői ruha 2013: Minden ami színes

Sápaszt a fehér? 2013 a te éved! Válaszd a kedvenc színed, vagy azt amelyikben legjobban mutatsz! Ha valaki elvből nem szeretne fehérben esküvőzni, az idei év ideális ruhát választani.Divat a kék , piros és zöld, csakúgy mint a szürke és az ezüst akár még fekete is. De persze az se érezze rosszul magát akihez a hagyományos fehér, ekrü esetleg halvány rózsaszín esküvői ruha közelebb áll. Bár hagyományosról szólva, az esküvői ruha eredetileg bármilyen színű lehetett, és persze most is lehet. És hogy mi választja el az esküvői ruhát az estélyitől? Innentől kezdve nagyon semmi.  A Bonjour menyasszonyi ruha kölcsönző modelljei egy órás bemutatójukon változatos színvilágot képviseltek. Döntsék el a leendő menyasszonyok, hogy minek gondolják a ruhákat: menyasszony ruháknak, estélyinek illetve ragyogó részletekkel ellátott koszorús lány ruhának. Íme a képek:

Tengerkék fodros esküvői ruha

Menyasszonyi ruha - koszorús lány ruha

Menyasszonyi ruha, koszorús lány ruha vagy koszorús lány ruha, Menyasszonyi ruha?

Sőt a színek megjelentek a kiegészítőkön is. Ez a sötét rózsaszínnel ( hot pink) szegélyezett fátyol a ruhát üdévé, fiatalossá és nagyon csajossá teszi. Ugyanez a díszítése a ruhának is, amely ilyen kiegészítő mellett jogosan maradt viszonylag egyszerűbb.

Esküvői ruha hot pink fátyollal

Virágok, fodrok, tüllrétegek

Ismét színek, színes virágok következnek. A virágminták, virágdíszítések is  nagy reneszánszukat élik 2013-ban is. A következő hagyományos báli fazonú ruhát fekete csillogó virágok és tüll rétegek bolondítják meg.

Virágmintás esküvői ruha fekete tüllökkel

Ezen pedig piros hímzett virágok emelik ki az alakot, szintén báli ruha fazonnal:

Esküvői ruha hímzett virágokkal, báli fazonnal

Az anyagból  készített rózsákat is sok nemzetközi divattervező használta idén is ruhája díszítésére. Íme egy példa a Bonjour szalon kifutójáról. A hableány típusú rafinált ráhajtásokkal kialakított ruha fantasztikusan hangsúlyozta az alakot.

Hableány típusú esküvői ruha

Csipke, csipke és még több csipke

Ebben gyakorlatilag semmi új sincs, hiszen a menyasszonyi ruhák időtlen idők óta csipkések (is). Nos az idei divat ismét a csipkére irányította a figyelmet. Vintage inspirált  Húszas évek? Kinek mi tetszik. Akár esküvői dekoráció, esküvői  hangulat alapja is lehet a ruha stílusa.

Tetszik a téma? Szívesen rendeznéd esküvődet csipkés romantikus stílusban? Ha segítségre van szükséged, akkor téged vár a Mezítlábas szerelem esküvőszervező és dekorációs cég, akik vintage téren már mindenre gondoltak helyetted vagy veled együtt.

 

De nézzük a ruhákat!

Nem feltétlenül idei modell, de nekünk a következő ruha tetszett legjobban csipke kategóriában, ejtett vállakkal, és persze tüllös csipkés ruhaaljjal. Mint a képen is látható nagyon szép a hátkivágása, hogy a hálós kalapkáról már ne is beszéljünk.

Csipkés menyasszonyi ruha

De a többi divatszalon pavilon is szép számmal találhattunk csipkés menyasszonyi ruhákat. Az Almássy Éva ruhaszalon kiállító standjánál készült a következő kép. Az idei trendnek megfelelően: jobb szélen a virágos, mellette a csipkés ruha. A magasan záródó nyakrész szintén aktuális divat. A szó szerint is ragyogó díszítések csillogtak-villogtak a ruhákon, gyönyörű a háttérben látható ekrü menyasszonyi ruha is.

Menyasszonyi ruhák az Almássy Éva ruhaszalontól

A legnagyobb népszerűségnek a látogatók között a következő ruha örvendett:

Menyasszonyi ruha az Almássy Éva ruhaszalontól

Pazar.

Merész, egyedi hátkivágások

A csipkék mellé az idei divatba sikerült becsempészni egy kis szexepilt is a merész és egyedi hátkivágásokkal. Az ilyen esküvői ruha tökéletes választás egy meleg nyári lagzira. Megfelelően rafinált szabás vonal elrejti a tökéletlenségeket és kiemeli ami szép. Remek lehetőség ha az esküvői ruhánkat izgalmas-szexissé akarjuk tenni. Igazán alakot kiemelő fazonok. Íme a Bonjour szalon egyik modellje ebben a kategóriában:

Menyasszonyi ruha egyedi hátkivágással

Fidres-fodros, több rétegű aljak

Ide komment sem kell, az igazi, klasszikus, nagy menyasszonyi ruhák képei következzenek most:

Nos, az első mindjárt nem az, de gyöngyökkel finoman díszített, visszafogottan elegáns, csinos A vonalú darab:

A vonalú esküvői ruha gyöngyökkel

Íme a Golden Rose szalon által kiállított habos, fodros, csipkés, nagyon egyedi darab. most már báli ruha kategóriában:

Habos fodros csipkés esküvői ruha

Szintén báli típusú esküvői ruha a Bonjour szalontól.

Báli típusú esküvői ruha

és még egy, ejtett vállal, ráhajtással, csillogó virágokkal:

Esküvői ruha ejtett vállal

És legvégül egy modern vonalú. Nagyon sikkes, de nagyon laza is. Mindenképpen leengedett frizurával ajánlott.

Modern vonalú esküvői ruha

A kis fehér ruha

És legvégül a kis fekete ruha példáját véve a kis fehér ruha. Aki megengedheti magának válasszon mindjárt két menyasszonyi ruhát ( na meg persze egy menyecskéset is  ) Modernebb esküvőkhöz, polgármesteri hivatalba nem biztos hogy mindenki nagy estélyit viselne szívesen. Vagy akadhatnak olyanok is, akik egyszerűen csak szeretik a rövid ruhát. Számukra is tartogat valamit az idei trend: a kis fehér ruhát. Ezek is szépek:

Kis fehér ruha

Sőt van amelyiknek nagy testvére is van.

Kis fehér ruha és nagytestvére

Félvállas megoldások

Főleg a Crysalis esküvői ruha szalon pavilonjában voltak láthatók az abszolút trendi félvállas ruha megoldások. Stílustól függően lehettek nagyon elegánsak, mint például a legelső ruha a képen, illetve olyan  fodros bohémak is, mint ahogyan azt a  falon látható kép mutatja. Kattints a képre a nagyításért ( ez a többi ruhánál is megtehető).

Félvállas esküvői ruhák

 

Koszorús lány ruhák

Vidám nyári ég kékek, mély, bársonyos éj kékek, fodrosak és olaj kékek és természetesen az üdítően nyarat ígérő gyümölcskoktél színű ruhák. Jöjjenek a képek:

Kék koszorúslány ruhák
Kék koszorúslány ruhák

Az olaj kék, zöld vagy szürke?

Olajkék-zöld-szürke koszorúslány ruha

És a koktélparti:

Koktélparty koszorúslány ruha

Nos ha még több szép menyasszonyi ruhát szeretnél látni illetve közelebbről megtekinteni a fenti ruhákat, többféle beállítással és részletekkel, kattints a Bonjour szalon honlapjára, ahol minden szükséges részletet megtalálsz.

A 2013-as budapesti esküvő kiállítás képeiért pedig kattints a linkre!

1 hozzászólás

  1. Enikő Győri - 2013. május 2.

    Ezek a ruhák mind nagyon szépek és kellene belölle egy-db a világ legszebb ruhájából!!! az ára legyen nagyon olcsó!! A ruha színe legyen: fehér fekete csipkével, széles és sima pántú, derékben karcsúsított, elul fodros bővített, földig érő 56-tos méret. A mell szélesség közepes!!

Szólj hozzá te is!