Esküvői ruha: Vigyázat csalok!!!

Esküvői ruha: Vigyázat csalok!!!

Vigyázat csalok! Mondaná az esküvői ruha a fényképen…

Vigyázat csalok! Mondaná az esküvői ruha a fényképen a divat magazinban, ha tudná. Illetve nem is a ruha csal. Amit látsz az kicsit bűvész trükk és nagyon kicsit valóság. Az a ruha, ami fantasztikusan áll valakin aki 180/50 ( rendben, legyen 176/54) nem biztos, hogy ezt akkor is hozni tudja, ha te próbálod fel, hacsak nem bírsz te is a fent említett paraméterekel és cipelsz magaddal egy „szakértő” csapatot.

empire esküvői ruha

empire esküvői ruha – photo: Maegan Tintari

 

Akkor hogyan válassz esküvői de alapvetően bármilyen ruhát képek alapján? Nos hosszú töprengés, meditálás és tudományos értekezés elolvasása után itt a várva várt válasz: Ne válassz a kép alapján, hanem próbáld fel!!

 

És igen, legyen ott valaki aki látja hogy áll rajtad, mert a te lelki szemeid előtt a magazin lehetetlenül tökéletesre fotografált /retusált képe fog lebegni. És hallod a ruhát amint szól hozzád: „Vegyél fel és te is ilyen leszel, mint ez a földre szállt istennő.” És nem, nem fogod elhinni, hogy ez nem így van. Ez esetben a ruha marketingese biztosan nagyon jól csinált valamit, de te ne hallgass a ruhára!!! Hallgass megbízható barátnődre, rokonodra stb.

 

 

 

Egy másik módszer lehet, ha elmégy bemutatókra, ahol lehet hogy nem feltétlenül a felső kategóriás modellek mutatják be a ruhákat, hanem olyanok akik csinosak, szépek, de azért még földi halandó típusúak. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire átalakíthatja a véleményed, ha látod egy valós másik személyen a választott ruhát, vagy akármilyen más fazonú ruhát. És akkor itt is van a második legjobb ötlet: ne te próbáld fel a ruhát, kérd meg hasonló alkatú akárkidet aki szívesen vállalja, és akkor te is megszemlélheted kívülállóként.

És persze vannak akik tökéletesen tudják, hogy mi áll jól nekik, és hősiesen ellenállnak a magazinok cím és egyéb oldalairól érkező támadásoknak. Nem hisznek a hozzájuk beszélő ruhákban, vagy ha igen, akkor tudják, hogyan fogják be a fülüket. Nekik gratulálunk.

A többieknek pedig kattints néhány valós képért a tatai esküvő kiállításról, vagy ha még nem láttad a budapesti esküvő kiállításról. Valós modellek, valós ruhák. Nem beállított képek.

És még egy dolog: Te magad ! Ne akarj más lenni, mint aki vagy. Bár erre a legtöbben ösztönösen ráéreznek, ha alapvetően vidám-bohókás a természeted ne válassz jégkirálynő ruhát. Ha hagyod érvényesülni a személyiségedet, hidd el, nem lesz szükséged modell alkatra a tökéletes képekhez.

Végül egy utolsó, elrettentő példa a tökéletességre annak, aki bírja idegekkel :

esküvői ruha

Esküvői ruha – Photo: Flippinyank

Szólj hozzá te is!