Nyári esküvő előnyei

Nyári esküvő előnyei

A nyár a legkedveltebb évszak, amikor esküvőt szoktunk tartani. Süt a nap, nem gond a szabadtéri rendezvény, ráadásul rengeteg minőségi fotó készíthető róla. De vajon milyen előnyei vannak, ha ekkor történik meg a házasságkötés? Ebből a cikkből minden kiderül!

Nyári esküvő

Érthető döntés, hogy mindenki június és augusztus között szeretne esküdni, hiszen ez több szempontból is előnyös. Persze ennek is vannak hátrányai és akadályai, de ebben a bejegyzésben inkább a pozitív oldalát szeretnénk kihangsúlyozni. Vajon hol érdemes megtartani? Mikor érdemes dátumot választani?

Hiába szeretnénk nyári esküvőt, ha a legtöbb időpont már betelt. Érdemes tehát legalább egy évvel a nagy nap előtt lefoglalni a kívánt dátumot. Ez garantálja, hogy minden zökkenőmentesebben zajlódjon le.

Nyári esküvő

A nyári esküvő előnyei

Az első és legfontosabb, hogy ebben az időszakban nagyobb eséllyel lesz szép és kellemes az időjárás. Persze van, akinek hátrány a hatalmas hőség, de összességében jól jön, ha nem kell aggódni a sok réteg ruha és a fűtés miatt sem. Nem kell külön figyelmet szentelni a meleg öltözékre, de vastagabb cipőkre sem.

Nem elvetendő szempont az sem, hogy ezekben a hónapokban jóval több a dekorációs lehetőség, illetve a szabad helyszínek száma is. Egy csodálatos környezetben tartott rendezvény remek megoldás lehet. Egy kastély esküvő ára pedig nem is olyan magas, mint azt elsőre az ember gondolná. Megtérül, hiszen egy helyen zajlik le az esemény, ahol a vendégsereget könnyen el is lehet szállásolni.

A vendégsereg vidám és élettel teli

Nagyon rányomhatja a bélyegét egy esküvőre, ha a vendégek depressziósak és komorak. Ez egy téli esemény során sokszor előfordult már, így egy napsütéses hétvégén jóval nagyobb esélyünk van a felhőtlen ünneplésre. Ilyenkor mindenki sokkal könnyebben elengedi magát és persze felszabadultabban is ünnepelnek.

Remek fotók készülhetnek

Persze fényképezni télen is lehet és akkor is lőhetnek remek fotókat, ám nyáron mégis több lehetőség van remek képekre. A lemenő nap fényében történt kattintások sokkal romantikusabban hatnak, mint egy borús esti alkotások. A nyári esküvők esetén éppen ezért érdemes késő délutánra időzíteni a rendezvény ezen részét, hogy elegendő idő legyen a felkészülésre napnyugtáig.

Nyári esküvő előnyei - remek fotók

Finomabb ételek

Persze manapság már szinte bármelyik évszakban felszolgálhatnak szinte bármilyen különlegességet, azért nyáron sokkal egyszerűbb összedobni valami könnyű fogást. A sok-sok saláta, a gyümölcsök, az aprósütemények mind-mind remek megoldások lehetnek a párás és meleg levegőn. A mennyiség tekintetében is kevesebb fogy, hiszen ilyenkor nem eszünk annyit, mint egy átlagos téli napon tennénk. Így a vendégek is könnyebben tudnak táncolni és ünnepelni.

Összegezve

Ki ne szeretne nyári esküvőt magának? Kevés ember gondolkodik másként, hiszen meleg időjárásban, amikor a nap is süt, este sem kell nagykabátot felvenni, sokkal boldogabban ünneplünk. Ráadásul sokkal több a felhasználható virág, remek ételeket lehet felszolgálni, nem utolsó sorban a jöhetnek a naplementés esküvői fotók is.

Szólj hozzá te is!