Hogyan álljon össze az esküvői zenelista?

Hogyan álljon össze az esküvői zenelista?

Az ember nem érthet mindenhez, hívjunk segítségül hozzáértő szakembereket! Így van ez a zene világában is, hiszen nem lehet mindenki hivatásos zenész. Egy rendezvény – jelen esetben esküvő – szervezése során, kérjünk segítséget a zenelista összeállításában. Jó ötlet egy lakodalmas zenész megbízása, aki nagymértékben felel majd a hangulatért.  

Milyen zene szóljon az esküvőn?

Sokan vagyunk, sokfélék, és különböző zenei stílusokat kedvelünk. Vannak bevált dolgok az esküvő szervezés terén, és vannak, amik sokaknak nagy dilemmát okoznak. Érdemes körbejárni, hogy a násznép kedveli-e a lakodalmas zenét. Egy esküvő hosszan elhúzódó, akár több napig tartó rendezvény, ezért fontos egy listát összeállítani arról, hogy mely időpontban, milyen zene szólaljon meg.

Egy esemény – sokféle hangulat

Az első nagyon fontos része az esküvőnek a bevonulás, amelyhez különleges zene illik. Vannak, akik a romantikus dallamokat kedvelik, és vannak, akik játékosan, pajkosan képzelik el a „pillanatot”. A nagy napon DJ vagy zenekar segíthet abban, hogy az esküvő örök emlék maradjon. Az élő zenének megvan a varázsa. Különleges hangszer a hárfa, remekül szólnak a vonósok, a fuvola hangja csodálatos, az orgona pedig képes betölti a teret. Elmondhatjuk, hogy bármely hangszer jó választás lehet!

Ahogy telik az idő, oldódik a hangulat

A ceremóniához inkább romantikus dallamok illenek, a vacsora ideje alatt pedig csupán aláfestő zenére van szükség. Majd következik a tánc, amely ismét hangulat változást hoz. Az első tánchoz romantikus, a menyecsketánchoz pörgős zene illik. Ezután jöhetnek a buli indítók, ami bármi lehet, pop, rock, retro… A késői órákban jó választás a lakodalmas zene, felszabadító hatása jó választás lehet!

A zene olyan, mint a festményen a színek. Nem abban rejlik a fő mondanivaló, de mégis, nélküle nincs megvalósulás. Egy jól sikerült esküvő nem teher, hanem felszabadulás!

A jó zeneválasztás meghatározza a hangulatot!

Egy esküvő alkalmával érdemes tapasztalt szakember segítségét kérni a zenelista összeállítása során. A rendezvény sok részből áll, mindnek más a hangulata. Egyszer a zene kerül előtérbe, és viszi a prímet, de vannak pillanatok, amikor csupán a háttérben, aláfestésként szólal meg. Ekkor is fontos jól átgondoltan dönteni, hiszen a vacsora közben is szükséges, hogy szóljon a zene, de ha zavaró, bizony, örökre rossz élmény lehet.

Mindegy, hogy a választás DJ-re vagy zenekarra esik, a döntés előtt érdemes végiggondolni, hogy az élő zene jóvoltából mennyire jó hangulat születik. Mindegy, hogy zongora, fuvola, hegedű vagy akár orgona, az élő zene igazi élményt képes nyújtani. A hangulat magával ragad, és az esküvő szép emlék marad.

Szólj hozzá te is!