Őszi esküvő hangulatos dekorációval

Őszi esküvő hangulatos dekorációval

Az ősz csupa szín és illat és sokan azért választják az esküvőjük időpontjául, mert nem szeretik a nyári kánikulát. Tény, hogy számos előnye van az őszi esküvőnek a nyárihoz képest és egy kis szerencsével kellemes időjárást foghatunk ki. ‘B’ tervünk mindenképpen legyen esős idő esetére az időjósok bármilyen kellemes időt ígérnek.

Használjuk bátran a természet kincseit

Az ősz csodás színeit remekül használhatjuk esküvői dekorációnk megálmodásakor. A téli álomra készülő természet, harsogó zöldjét felváltja az okkersárga a vörös a rozsdabarna végtelenül sok árnyalata. A vacsora helyszínére érkező vendégeket lenyűgözhetjük a helyszín kreatív dekorációjával, a virágok, ágak, bogyók, levelek, termések színharmóniájával.

Falevelek csodás színekben

Az ősz szorosan kapcsolódik a falevelekkel. Bárhová megyünk, abból rengeteget találunk és a természet gazdagon szórja a színeket, bátran használhatjuk a levél motívumot az esküvői helyszín dekorban. A lehetőségeink szinte kimeríthetetlenek, de azért ne essünk túlzásokba. Itt is érvényes a kevesebb néha több. Az a legjobb, ha a természetes előre lepréselt faleveleket használjuk. Miért is fárasztanánk magunkat a papírból való kivagdosással, arról nem beszélve, hogy az őszi színeket is rá kellene még varázsolnunk.

Őszi esküvő dekor

Időgazdálkodás és környezetvédelem

Takarékoskodjunk az időnkkel és a környezetünket is védjük, ha a természetes faleveleket használjuk fel, amit ha már nem lesz, rájuk szükség komposztálhatunk. Engedjük meglódulni a fantáziánkat. A leveleket tehetjük befőttesüvegbe, felfűzhetjük őket és konfetti helyett is szórhatjuk virágszirmok helyett a kiszúróval gyártott akár szív alakú levélkéket. Sokkal környezet barátibb megoldás mintha rizst vagy papírkonfettit használnánk.

A megunhatatlan töklámpás

Az őszi esküvői dekoráció másik nagy sztárja a halloween tök, amiből változatos méretű lámpásokat tehetünk az asztalokra, ezzel kicsit halloweeni hangulatot teremtve. Az ősz irányadó színei az okkersárga a bordó, az arany és a barna, amit a virágok kiválasztásánál is érdemes szem előtt tartani. Az őszi hangulathoz a meleg színű virágok illenek igazán, mint a gerbera és az őszirózsa és a kora őszi esküvőkön a napraforgó is megjelenhet. A kiegészítők, gyöngyök, szalagok lehetnek arany vagy bézs színűek és a bátor menyasszonyok és koszorúslányaik az ünnepi öltözéküket a hajukba font koszorúkkal is kiegészíthetik. A sok virág mindenütt, még a hajakba fonva is le fogja nyűgözni a vendégsereget.

Szólj hozzá te is!