Esküvő dekoráció trend 2015

Esküvő dekoráció trend 2015

Esküvő dekoráció csakúgy mint minden esküvővel kapcsolatos dolog egyrészt lehet időtlenül szép, illetve nagyon trendi is. Vajon az esküvő dekoráció 2015 hozott-e változást az előző évekhez képest? Milyen a nemzetközi trend az idén külföldön? Mit láthatunk itthon?

Esküvő dekoráció 2015 – külföldi trendek

Az angolos esküvő dekoráció

Az angol hatás, elsősorban a népszerű tv sorozatok környezetükre gyakorolt hatása, bevette magát az esküvő dekoráció trendek közé is. Mit is jelent ez? Sok sok rózsát és délutáni tea hangulatot nem kevés csipkével megbolondítva. Talán a hagyományos vintage esküvőkre hajaz, de attól azért frissebb. Inkább a virágok dominálnak, akár függő díszként is vagy asztali futóként szerepeltetve őket. Epres gyümölcsös csupasz torta igazán illik ehhez a hangulathoz, de persze nem kötelező.

A sikkes klasszikus

Ugyanakkor dívik a sikkesen romantikus stílus is az idén, ha esküvői dekorációról van szó.  Nem minimalista, de letisztultabb az előző esküvői dekoráviós stílusnál. Kicsit bátrabban alkalmazza színeket illetve egyet egyet kiemel belőlük. Vagyis a gyakorlatban például a bézs, fehér színekhez szívesen társítanak egy-egy erőtteljesebb színt, legyen az smaragd zöld, vagy pipacs piros. Mindemellett jellemzőek az áttetsző esküvői székek, geometrikus formák is.

És persze divatos a klasszikus elegencia is. Annyira klasszikusan és előkelően hogy akár inast is fogadhatunk az esküvőre ha igazán hozni akarjuk a hangulatot. De ha mégsem, az is rendben van ha gyertyafényt,  finom világítást, extravagáns anyagokat, hagyományosan pompázatos virágkölteményeket, pezsgőtornyokat szervezünk az esküvőnkre.

Minden, ami zöld

És végül megemlítenénk a dekorációs trendeken belül a virágokat, növényeket is. Nagy divat a zöld, legalábbis külföldön, annak aki meri. Itt szószerint értendően. Borostyán, moha, fűszernövények, citromlevél, olajfaág, mind mind bátran szerepelhetnek dekorációs elemként az idén. Hogy hol az mindenkinek a fantáziájára van bízva. Asztali futó vagy csillárdísz, kinek kinek kedve szerint. Ezt a trendet teljes extrém valójában láthattuk a 2015-ös esküvő kiállításon is. Íme a látványvilág ha valaki mesebeli erdő  hangulatra vágyik az esküvőjén és kedveli a mohát:

Zöld esküvő dekoráció 2015

Zöld esküvő dekoráció

Persze a hagyományosabb trendet kedvelőknek is akadt néznivalójuk. Ha párhuzamot akarunk vonni a fenti külföldi esküvői dekorációs trendek között és a hazai példák között, akkor mindjárt az első kategória képviselője a Magic Art. Dekorációs elemeik a csipke, virág, romantika hármasát képviselik.

Romantikus esküvői dekoráció

Romantikus esküvői dekoráció

És néhány kép a részletekről is.

 

Romantikus rózsás esküvői dekor

Romantikus rózsás esküvői dekor

De találhatunk náluk dísz gyertyákat és asztali kis dekor lámpákat is. Természetesen csipkésen.

Csipkés esküvői dekoráció

Csipkés esküvői dekoráció

 

Hazai esküvő dekoráció ötletek, példák

De persze láthattuk a kiállításon neves szállodák bemutató asztalait is. A Hotel Gellért  egy elragadóan klasszikus esküvői asztal dekorációval érketezett. A szépen csillogó aranyozott tányér szegélyek azokat a boldog béke időket idézik. Az asztali csokor pedig romantikus pink – rózsaszín párosítása is megnyerő.

Hotel Gellért esküvői asztal dekoráció

Hasonlóan rózsaszínes, de bohémabb jelenség volt az Amadeus Hotel terített asztala. Merészebb fekete-rózsaszín összeállatásukat friss fréziával és pillangókkal tették még érdekesebbé.

 

Esküvő dekoráció Amadeus hotel

Esküvő dekoráció Amadeus hotel

Ettől eltérően finom, visszafogott színeket láthattunk a Halászbástya Étterem összeállításában, még sem hatott unalmasnak. Kicsit talán ez az esküvői asztal is a zöld trendet tükrözi kifinimult formában.

Halászbástya esküvői asztal dekoráció

És íme még egy sárga rózsacsokros kékkel kombinált esküvő dekoráció, akár vízpart mellé is, vagy ha csak szereted a kéket.

Kék sárga esküvői teríték

Kék sárga esküvői teríték

És a Sofitel Hotel is a vidám sárgát választotta tavaszias dekorjához csak úgy párizsiasan macaronokkal és margarétákkal és persze az Eiffel toronnyal. Modern és tetszetős na meg persze elegáns is. A háttérben látható asztal pedig a bohémabb esküvőzőknek jelenthet alternatívát a csillogó gyertyatartóval.

Sofitel esküvői asztal

Sofitel esküvői asztal

Sofitel esküvői asztal

 

Íme közelebbről a színes virágos esküvő dekoráció egy közelebbi részlete.

Sofitel rózsaszín virágos dekoráció ötlet

Sofitel rózsaszín virágos dekoráció ötlet

Aki azonban szívesebben cseréli a sárgát aranyra, vagy éppen narancsosra az is talált kedvére való terítéket nosztalgikus klasszikus stílusban.

Klasszikus esküvői dekoráció

Klasszikus esküvői dekoráció

 

És legvégül a sokak szívének kedves lila esküvő dekorációról is készült még egy-két fotó. Az első a Diófa Étterem a másik a Sátorrent összeállításában.

Lila esküvői dekoráció

Lila esküvői dekoráció

És a Sátorrent tulipános asztala:

 

Lila esküvői asztal dekoráció a Sátorrenttől

Lila esküvői asztal dekoráció a Sátorrenttől

Bizonyosan a neves szállodák, éttermek az egyéni igényeket is ki tudják szolgálni , a fenti képek az esküvő dekoráció 2015-ös trend vonalait próbálták szemléltetni. Ha kíváncsi vagy a 2015-ös tortákra is kattints ide.

Ha pedig inkább ruhákat nézegetnél kattints a különleges menyasszonyi ruhák írásra, vagy pedig a Bonjour Szalon esküvői ruha bemutatóján készült képekre.

Szólj hozzá te is!